ponedeljek, maj 18, 2009

2009.04.26 Potepanje po Bosni- 2 - Hutovo blato, Vodopad kravice in Međugurje.

Nedeljo smo imeli naporno. Iz Ploč smo začeli našo pot ob neretvi proti Bosni. Pred izlivom Neretve v morje, prodajajo pomaranče, ki pa niso kej prida. Itak se morš cenkat za ceno in potem je še dejstvo, da v tem letnem času, so kisle!!

Neretva pred izlivom v morje.


Nacionalni rezervat Hutovo blato

Na netu oglašujejo vozijo z čolni po rezevatu, jezera, reke in močvirja. Reklama oh in sploh, kok fajn, no pa NI! Ko prideš tja ni nobenega. Osebje rezervata, hm je kdo kje, (nema jih danas! Neznamo!) Pravijo v razupitem in dragem hotelu pred vhodom v Park, pravijo, to su to drugi ljudi. Nič od nič, nekaj čolnov je sicer bilo tm, a če si koga vprašal, je bil takoj odgovor nemože mi neznamo ništa o tom. Tako, da smo šli samo na krajši sprekod ob reki, kjer so domačini lovili ribe in nas prov debelo gledali.
Drugače mora bit ta park fantastičn, če ga vidiš kot je treba. Itak smo imeli mi eno sivino od vremena,, štala za fotkanje.







Vodopad Kravice

Pomemben podatek, če se kdo odpravlja pogledat te slapove, je pravi dostop iz strani Ljubuškega. Če prihajate iz Mostarja, je mikavna in označena cesta Čaplinja - Vid, se kjub tablam za slapove, oznake itd. cesta v strmem klancu konča. Še ena od Bosanskih potegavščin.
Lepi slapovi, želim vam da boste imeli sončen dan, kati ta sivina, ki smo jo mi imeli je bla prov depresivna.






Danja mu je popolnoma zaupala. Midva pa tud, saj je bila lekarna za voglom.


Međugurje

Smo rekli, če smo že v tem koncu, Međugurje mormo jit pogledat. Nebom kaj dosti zgrešil, če rečem, da je to najmanj privljačno romarsko središče, kar sm jih kdaj videl. Čevapčiče imajo pa fantastične.









Ni komentarjev: